Friday, November 28, 2008

曖昧

曖昧讓人受盡委屈
找不到相愛的證據
何時該前進 何時該放棄
連擁抱都沒有勇氣
只能陪你到這裡
畢竟有些事不可以
超過了友情 還不到愛情
遠方就要下雨的風景
曖昧讓人受盡委屈
找不到相愛的證據
何時該前進 何時該放棄
連擁抱都沒有勇氣
曖昧讓人變得貪心
直到等待失去意義
無奈我和你 寫不出結局
放遺憾的美麗 停在這裡

:boy13:
~tag from zaty_nadya~

RULE #1
People who have been tagged must write their answers on their blogs and replace any 1 questions that they dislike with a new question formulated by themselves.....

RULE #2
Tag 5 people to do this quiz and those who are tagged cannot refuse. These people must state who they were tagged by and cannot tag the person whom they were tagged by and continue this game by sending it to other people.


1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?
~leave it

2. Do you like tags?
~sometime

3. If you can have a dream to come true, what would it be?
:snow41:

4. Whose butt would you like to kick?
~no one

5. What would you do with a billion dollars?
~going somewhere

6. Will you fall in love with your bestfriend?
~hurmm...

7. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?
~both

8. Are you gorgoues?
~haha...

9. If the person you secretly like is already attached, what would you do?
~being "secret admirer"?

10. What do you pray each day for your loved one?
~the memory will last for eternity and the relation will last forever

11. What takes you down the fastest?
~gossips + rumours

12. How would you see yourself in ten years time?
~teacher

13. Why do you think you are so tensed up..no matter at the office..or at home or in your toilet??
~incomplete bla...bla...

14. What kind of person do you think the person who tagged you is?
~people call her teja but i prefer zati. She is cute+independent+dependable+hyperactive etc...

15. Would you rather be single and rich or married but poor?
~hard to say

16. Who would you like to see the moment you wake up?
~nobody cross my mind right now

17. What’s the character must have in your partner?
~see me as what i am

18. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?
~the third person! haha...

19. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?
~depend on who and what and why

20. Do you prefer being single or having a relationship?
~single but not available

21. Would you leave your family behind just to chase your dreams?
~never

22. 5 persons that I would like to tag:
~HaYa
~all the readers

Tuesday, November 25, 2008

~cure~

:snow07:Let the time be the best cure. For the time being, i need space for me and myself.

~spektrum itu~

spektrum itu
membias warna nan pelbagai
menggambar rasa yang berbeza
andai aku boleh memilih
aku hanya ingin
warna-warna ceria

spektrum itu
ada cerita
suka dan duka
aneka citra dan wacana

dan spektrum itu
andai aku memilih
kelibat warna yang aku mahu
pasti kanvas hidupku
tiada warna warni

spektrum itu
adalah aku
pada bias pandangku

~sick~

:bofu_20:
feel dizzy because my ....... (so whatever it is!) make me sick. Got to find the magical medicine but still could not find it. I felt terrible sorry for myself because cannot take it anymore but every person have they own limit in everything. I bet all will agree with me. Huh! Want to forget it for a little while. Thinking about it make me very-very sick.
:blah:
imagine if i never meet "that"

Friday, November 21, 2008

~hati?~

:girl01:hati terkenang mulut menyebut bila rindu sudah bertaut...

~lawatan?~


Hari ini saya mengadakan lawatan singkat ke sebuah sekolah yang boleh dikategorikan sebagai sekolah pedalaman. Saya hanya berada di sekolah ini tidak sampai setengah jam. Saya menaiki kereta api untuk sampai ke sekolah ini. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 30 minit lebih.
Sekolah ini terletak dalam Daerah Beaufort dan diberi nama SK Biah. Bangunan kelas terletak agak jauh dari bilik guru.

Bangunan kelas

Asrama Desa

Dewan Makan bagi pelajar-pelajar yang tinggal di asrama

Bukan yang ini. Bukan kereta api ini yang saya naiki. Kereta api bercat putih hijau ini adalah yang lama.

perasan tak?
tengok betul-betul pada "line phone"...
sini tak dapat line untuk sebarang talian.

p/s: berminat untuk SBE di sini?

Thursday, November 20, 2008

~kita~


masa menjadi saksi bicara bisu itu
kenangan menjadi bukti perkenalan itu
namun tiba-tiba
kita hilang
kita diam
tiada berita
dan kini
kasih bertaut kembali
setelah sekian lama
terbiar sendiri
dan kekeliruan
hilang
pada detik yang terbuang...

~sempurna?~

Hidup ini menjadikan saya seorang pemerhati. Kewujudan manusia menjadikan saya seorang pengkaji. Aneka ciri manusia menjadikan saya seorang yang mengerti apa itu unik. Kelebihan setiap manusia mengenalkan saya kepada apa yang dimaksudkan dengan kesempurnaan. Setiap manusia mempunyai persepsi sendiri tentang apa yang terjadi di dalam hidup mereka. Pada pandangan mata kasar orang lain, kehidupan orang lain adalah lebih sempurna daripada mereka. Tetapi ada 2 kumpulan yang akan wujud hasil daripada pemerhatian “kesempurnaan” ini. Ada yang mengakui kehidupan seseorang itu lebih sempurna daripada mereka tetapi mereka tetap merasakan kehidupan mereka cukup sempurna. Ada pihak yang beranggapan mereka tidak bernasib baik dalam hidup dan mengagumi kehidupan orang-orang yang mereka rasakan lebih sempurna. Pada pendapat saya, kesempurnaan itu adalah sesuatu yang subjektif. Tidak ada seorang pun manusia yang akan merasakan hidup mereka sempurna sekiranya mereka masih mengejar kehidupan sempurna orang lain.

P/S: Saya masih mencari titik kesempurnaan itu. Anda bagaimana?

~sebelum~

sebelum hari itu tiba
sebelum saat itu menjelma
sebelum masa itu berlalu
dan
sebelum kau pergi menjauh
untuk terakhir kalinya
moga ada peluang
moga ada kesempatan
untuk
satu pertemuan
biar sesingkat mana
biar sekejap manapun
sudah cukup bermakna
sebagai sandaran kenangan
sebelum aku
menjadi perindu

~i wanna be...~

If I decide,
I'm the girl to change the world
I can do it any time.
Opportunity right in front of me
And the choice is all mine

Why not, try everything?
Why stop, reach for any dream?
I can rock, cause it's my life.
And now's the time

Who will I be?
It's up to me
All the never ending possibilities
That I can see
There's nothing that I can't do
Who will I be?
Yes, I believe
I get to make the future what I want to
If I can become anyone and know the choice is up to me
Who will I be?

I wanna find the who I am inside.
Who will I be?
I wanna show the, the way that I can shine...
Yeah... Oh yeah... yeah...

...just a piece of Who Will I Be by Demi Lovato lyric...

~crush~

:soldier_04:

I hung up
The phone tonight
Something happened
For the first time
Deep inside
It was a rush
What a rush
'Cause the possibility
That you would ever
Feel the same way
About me
It's just too much
Just too much
Why do I keep running
From the truth
All I ever think
About is you
You got me hypnotized
So mesmerized
And I just got to know

Do you ever think
When you're all alone
All that we can be
Where this can go
Am I crazy
Or falling in love
Is it really
Just another crush
Do you catch a breath
When I look at you
Are you holding back
Like the way you do
'Cause I'm trying, trying to walk away
But I know this crush
Ain't goin' away
Goin' away

Has it ever crossed
Your mind
When were hangin'
Spending time girl
Are we just friends
Is there more
Is there more
See it's a chance
We've gotta take
Cause I believe
That we can
Make this into
Something
That will last
Last forever
Forever

Do you ever think
When you're all alone
All that we can be
Where this thing can go
Am I crazy
Or falling in love
Is it really just
Another crush
Do you catch a breath
When I look at you
Are you holding back
Like the way you do
'Cause I'm trying,trying to walk away
But I know this crush
Ain't goin' away
Goin' away

Why do I keep running
From the truth
All I ever think
About is you
You got me hypnotized
So mesmerized
And I just got to know

Do you ever think
When you're all alone
All that we can be
Where this can go
Am I crazy
Or falling in love
Is it really just
Another crush
Do you catch a breath
When I look at you
Are you holding back
Like the way you do
'Cause I'm trying, tryin to walk away
But I know this crush
Ain't goin' away
Goin' away
Goin' away

~crush by david archuleta~
p/s: this song gonna be 1 of my fav song...

~pada...~

pada satu tahap
pada satu masa
yang bila kita lupa
yang bila kita alpa
paradigma yang klise
pada saat itu
menjadi sesuatu yang sempurna

Friday, November 14, 2008

~degil..!~

:soldier_60:
Malam ini saya akan balik. Balik naik bas. Ini semua kerana saya berdegil untuk naik bas. Degil? Sayalah itu. Jika saya bersetuju untuk dibelikan tiket flight a.k.a kapal terbang. Saya mungkin sedang berada di Airport Tawau sekarang ini. Tapi cuaca yang mendung ini adakah akan menyebabkan delay kapal itu? Saya tidak pasti. Tapi kedegilan saya ini menyebabkan saya pulang dengan menaiki bas buat kali ke-2 sepanjang saya bergelar pelajar di sini. Moga-moga perjalanan malam ini lancar.

:sitturtle:
erk...nak jadi "budaq baeq"

~aku dan lagu~

Seperti hari-hari sebelumnya bila sahaja line wireless available saya akan mula mendownload lagu. Tidak kisah genre apa. Semua saya download. Rasanyalah. Baru-baru ini, saya tidak ingat bila tarik dan masanya dan yang penting bukan hari ini. Saya telah mendownload lagu duet Demi Lovato (si bintang Camp Rock) dengan Jonas Brother. Tajuknya ialah "On The Line". Kali pertama mendengarnya saya agak tertarik kerana vokal Demi Lovato dalam lagu ini berbeza dengan vokalnya dalam duet mereka "This Is Me" dalam Camp Rock (ini pendapat saya). Saya juga tertarik dengan lagunya yang bertajuk "Who Will I Be". Ada sedikit petikan lagu ini dapat kita dengar dalam filem Camp Rock (jika anda sudah menontonnya). Di sini saya sertakan lirik lagu "On The Line" itu.

Demi:
I didn’t wanna say
I’m sorry for breaking us apart
Joe:
I didn’t wanna say
It was my fault
Even though I knew it was
Demi:
I didn’t wanna call you back
Cause I knew that I was wrong
Both:
Yeah I knew I was wrong

[Chorus:]
Demi:
One in the same never to change
Our love was beautiful
Both:
We got it all destined to fall
Our love was tragically
Joe:
Wanted to call
Demi:
No need to fight
Joe:
Cause you know I wouldn’t lie
Both:
But tonight we’ll leave it on the line

Demi:
Listen baby
Nick:
Never woulda said forever if we knew it’d end so fast
Demi:
Why did you say ‘ I love you ‘
If you knew that it wouldn’t last
Nick:
Baby I just cant hear what your saying
The line is breaking up
Demi:
Or maybe that’s just us, oh baby just us

[Chorus]

Joe:
Tried to call again and get your mailbox
Like a letter left unread
Demi:
Apologies are often open-ended
Both:
But this one better unsaid

[Chorus]

Demi:
We’ll leave it on the line
Nick:
Yeah, oh yeah
Demi:
We’ll leave it on the line tonight

~balik~


:boy13:
Masa cuti telah tiba.
Tiba masanya untuk perpisahan sementara.
Teman dan rakan saling melambai.
Tanda ingatan tetap akan ada.
Bersatu dalam ikatan.
Walaupun berjauhan.
Kerana masa itu.
Bukan tanda suatu pengakhiran.

~penat~

:snow16:
Saya gembira saya sudah selesai mengemas barang untuk dibawa balik besok. Penat. Saya betul-betul terasa penat. Saya pening melihat barang-barang saya. Lebih-lebih lagi perlu mengosongkan bilik asrama. Tapi tidak mengapa kerana esok saya balik. Perasaan ingin balik itu menjadikan segalanya positif. Betulkah? Mungkin ya, mungkin juga tidak. Apa yang penting bagi saya, saya telah menyelesaikan tugas yang perlu saya laksanakan.
:nanges:
Belum lagi selesai 100% sebenarnya. Saya masih perlu mengangkat barang-barang saya ini ke bilik yang telah disediakan. Huh...!!! Saya akan melakukannya pada pagi esok. Harap masih ada ruang kosong untuk saya. Hmmm... 2 beg yang bersaiz agak besar, cukup membuatkan saya pening kepala. Moga selamat barang-barang saya di sana nanti.


:dancepanda:
yeppi..! Cuti yang panjang menanti...!!!!!:haha:

Thursday, November 13, 2008

~PPISMP-Kajian Sosial We Rock...!!!~
:girl06:
Perasaan sebelum tibanya 13 November 2008 bagi seluruh warga PPISMP-Kajian Sosial Ambilan Julai 2007 Semester 3. berdebar + tertekan + bimbang + slumber . Apa tidaknya, pada 13 November itu adalah kertas bagi Pengajian Sosial 2 yang mengandungi subjek ekonomi (mikro+makro). Melalui silibus boleh dikatakan kami perlu khatam buku mikro + makro yang digunakan dalam STPM bagi menjawab kertas ini. Memandangkan majoriti daripada kami tidak mempunyai asas dalam subjek ekonomi maka kami rasa takut jugalah.

:boy13:
Hari ini, tibalah hari yang dinantikan. Berdebar waktu hendak membuka kertas kali ini. Waktu belek-belek kertas soalan. Hati berbunga-bunga. Soalannya Alhamdulillah. Saya masih mampu menjawabnya. Insya-Alalh mampu mendapat keputusan yang memberansangkan.

:girl05:
Saya gembira kerana soalannya tidak memerlukan jalan pengiraan.
Lega!



:tareflower:FOUNDATION YEAR SUDAH TIBA KE PENGHUJUNGNYA...!

~balik~

:soldier_53:
HORRAY....!!!!!!!!!
Perang Dah Habis.
Merdeka Sudah Ni.


Opss...
Belum sepenuhnya lagi.
Saya masih belum packing.
Besok mo balik sudah ni.
Besok?
Cepatnya masa berlalu...
:dancepanda:

Tuesday, November 11, 2008

~saya+masa~

:skemasnail:
saya rasa masa berlalu amat lambat
tapi bila saya menoleh ke belakang semula
saya mengakui masa terlalu cepat berlalu
tidak terkejar oleh saya
larian waktu itu

walaupun menyedari hakikat itu
saya tetap alpa
saya masih leka
entah bila akan terjaga

hari ini saya membuang masa lagi
dalam hati gusar dengan subjek ekonomi yang bakal mengisi
slot peperiksaan kajian sosial 2 13 november ini
tapi saya masih di sini
masih di pentas blog ini

dari pagi saya memuat turun lagu

:yes: Azura : muara sesalan (lagu tema filem susuk)
:pelik: Dafi : adinda
:D Jonas Brother : we rock
:cool: Jonas Brother : Please Be Mine
:tekejut: Jonas Brother : Burning up
:marah: Jonas Brother : Lovebug

:snow43:
saya betul-betul telah membuang masa bukan.
baiklah, berhenti untuk kali ini.
masa untuk membuka buku pula.


venue : Heritage Hotel, Tawau
:cinonet_11:
akhirnya jadi kenyataan...!
dengan pensyarah
ppismp-kajian sosial ambilan julai sem 3malam yang "mantul"pose depan lif
~wanti~yue~luqz~sesi karaoke

:soldier_11:
yang penting semua gembira...!!!!!
lalala....bergembira....!!!

:mati:apsal tetiba ada gambar mila?

:haha:biarlah kami ja yang tau...

~untitled~

:soldier_53:
aku gembira
aku teruja
tapi dalam masa yang sama
aku bingung
aku keliru
kerana pada waktu yang sama
aku buntu
aku....

~untitled~

Monday, November 10, 2008

~maaf...~

:snow25:
baru nak happy dapat on9 setelah beberapa hari
wireless kat sini buat hal
c cik haya d owner of matahariku telah memberikan tag ini...
:mati:aku pun mulalah membaca arahannya satu-persatu macam sedang menjawab paper exam...
hik..hik..hik..
p/s: erk...memang confirm gagal la dalam tag ini.

* take a recent photo of yourself OR take a picture of yourself RIGHT NOW.

* DONT change your cloth. DONT fix your hair, just take a picture.

* Post that picture with NO editing.

* post this instruction with your picture.

* Tag 10 people to do this.

:snow13:maaf...
:Dkepada pengunjung blog ini, sila-silalah jawab...