Saturday, February 28, 2009

~monolog~

bila hati dan perasaan perlukan pengertian. sedangkan rasa itu sukar untuk dimengertikan. bila jatuh dan tenggelam itu diibaratkan nyata sudah kecundang. bagaimana pula rentaknya untuk berdiri semula. menangisi persepsi hidup yang tidak seindah taman mimpi. ketawa bila mentari ria itu muncul. persis seorang pejuang yang tiada tahu apa itu lelah. hanya tahu apa itu cita. bawa aku bersama semangat itu. jangan tinggal pergi. usah kalut sendiri. citrakan apa yang di hati. damaikan apa yang dikemudi. perlihatkan apa yang diingini. pastikan realiti itu satu yang pasti. biarkan fantasi bukan lagi anganan. biar coret kata tiada yang mengerti. asal aku dan kamu tahu sendiri. diri biar gelombang itu melambung tinggi. pegang pada satu tekad pasti yang kemudi itu bukan milik mereka.

~aku outing~

hari ini, takde apa2 yang interesting + bombastik yang berlaku. Just nak cerita yang aku pi outing hari ni. Bukan sekadar suka2 nak habiskan duit d peti besi itu. Tapi aku ada misi dan visi. haha... macam troublesome je kan. Ok. Actually nak pi pasar tawau tu untuk belikan my sis amplang coz dah janji nak kirim pi pulau pinang cuti bulan 3 ni. So, dah plan dekat seminggu la nak pi pada hari ni. Sikit lagi tak jadi nak pi coz takde kereta sewa. Tapi Alhamdulillah pada saat2 akhir ada gak kereta yang available untuk di sewa. Bukannya tak boleh jalan kaki ke apa ke tapi benda tu nak dibeli dalam kuantiti yang agak banyak plus dengan tikar lagi. hehe...bayangkan la nak bawa benda tu ronda-ronda bandar tawau ni. hehe....tambah tikar yang bergulung tu lagi. haru biru la dengan keadaan cuaca yang hujan ni. Tapi masalah sedikit settle bila dapat sewa kereta.
kira2 jam 9 lebih. Bertolak la kami dari IP ni. Kereta dipandu oleh Si mirul. Driver last minute gak cari ni. Nasib baik dia sudi nak bawa kereta. Dalam kereta ada lima orang (aku, ain, mirul, eyza n warie). Naik kereta kancil. Alhamdulillah. Sampai gak dengan selamatnya ke bandar. Then, singgah di bank jap mo mengintai fulus di sini. Untuk bekalan beli belah. hehe.... then aku pi pasar. membeli amplang beberapa bungkus dan membeli tikar. Terbayang dan terfikir pula macam mana nak angkut benda2 ni time nak balik nanti. Tapi yang penting urusan membeli pesanan ini telah settle n sempurna.
Then, jalan2 la pusing sana sini. Traffic jam plak hari ni. Tempat parking pun susah nak cari. Tapi, sampai juga ke destinasi-destinasi yang dituju. Bagus. Bagus...!Wah...! Filem Upin & Ipin dah sampai kat sini la. Destinasi terakhir sebelum berangkat balik ialah kedai fast food yang tagline dia "sedap hingga menjilat jari" itu. After that terus balik IP. Kira2 jam 3 lebih dah sampai. Bila kira-kira (proses tolak + tambah + darab + bahagi) balik fulus dan ongkos yang telah dilaburkan. Ya ampun...! memang terover n terlebih sudah ni. Kenalah kira budget before balik lagi ni. Peningnya nak urus akaun ni.


p/s: kepada bakal penerima amplang tersebut. Bersabarlah. Lagi dua minggu mo cuti plus masa penghantaran ada la lebih kurang 3 minggu lagi. sabar...sabar...!

~mengapai awan~

awan itu tinggi
tapi aku
ingin mengapainya

Friday, February 27, 2009

sesuatu yang menyakitkan
sesuatu yang pasti hanya mimpi
sesuatu yang tidak mungkin tergapai
sesuatu yang hanya ilusi
sesuatu yang membuat aku buntu
sesuatu yang membuat aku rindu
sesuatu yang membuat aku benci
sesuatu yang membuat aku pilu
sesuatu yang ingin aku lupakan
sesuatu yang cuba aku buang
sesuatu yang hanya khayalan
sesuatu yang aku lihat pada mereka
sesuatu yang tidak ada pada aku
sesuatu yang tinggal angan-angan
sesuatu yang aku ingin lupa
sesuatu yang membebankan emosi aku
sesuatu yang aku mahu
sesuatu yang hanya aku tahu
sesuatu yang aku ingin rasai
sesuatu yang jauh dari aku
sesuatu yang tidak pernah berlalu
sesuatu yang tidak pernah berlaku
sesuatu yang menyeksa aku kini

~i answer it~

Rules:
1. You must answer all the questions.
2. Tag 5 people to do this quiz.

~miss ubi
~wantanho
~HaYa
~cik atikah kadir
~zatie

1. What's your full name?
~Norfaizah Idayu Binti Mohd.Salim

2. Do you hate someone at this moment?
~i don't think so

3. What makes you hate her/him?
~no one la

4. You love your family?
~yup

5. List 5 names of your friends that you love.
~can't make the list. I love more than 5.

6. Why do you love them?
~be childish with them


7. Who do you prefer, your dad or mom?
~neither dad nor mom
8. Did someone make you cry this week?
~no


9. When was the last time you make your friend laugh?
~not remember


10. Do you like someone at this moment?
~always. not depend on moment only.

11. What was the last present you received?
~birthday gift from my adik angkat

12. Are you missing someone?
~yes...!yes...!

13. What was the last message did you received from your ex-girlfriend/boyfriend?
~haha.. that ex doesn't exist

14. What was the last comment you received?
~from Aiko in my friendster page :"hehe..rupe bide tp rase sedaQ d ari sukan..hahaha"

15. What is your wish for your birthday this year?
~complicted wish LOL


bosan di tengah lautan.
geng kumpulan 7 dan kumpulan 8.
tak pandai berenang?
ada life jacket.

~kopi susu~

yang terhebat
itu
kamu

~BIG pixto~

aktiviti kembara

snap before go

water confidence

penyediaan tapak dan khemah
taklimat pertolongan cemas
yummy...!
persembahan kumpulan
kerohanian

:103:
solo camp? tiada...

Thursday, February 26, 2009

~again...~

~sport week....~
~until next week...~
~no lack leisure time...~
:05:
~hope free during weekend...~
~2 weeks more for holiday...!~

Wednesday, February 25, 2009


just this for now. Busy to do my reflex on BIG. Need to submit it by Friday so will update everything about my BIG later.

~tag~

What if your ex said these to you?

1.hi how are you?
~i'm fine...~

2.hey!you want to go to mall?
~ko blanja ka?~

3.i love you
~apa ka?~

4.do u want some cookies?
~haha..no thank~

5.can you take me a picture?
~yezza...~

6.help me in my homework?
~buat sendiri la...~

7.here's my gift to you
~apa mimpi ko?~

8.let's just be textmates
~haha..kalau ada kredit~

9.do you want me to buy you an ipod?
~dari ko saja...~

10.let's sit together in the bus
~hahaha...silly joke~

11.hi baby!
~bila masa aku jadi anak ko?~

12.you still cute
~arigato...~

13.i still love you
~jadi?~

14.can i visit your house?
~confuse?~

15.do you love me?
~lucunya...!~


:101:jawapan takde kena mengena dengan yang hidup or mati

~apa ada pada 5~

:O senaraikan 5 hadiah yang anda impikan.
♥ digital camera
♥ scooter and skate board
♥ kereta (hahaha...)
♥ music stuff
♥ sesuatu yang "sweet" or percutian around the world

:O alasan terhadap pilihan tersebut.
♥ addicted to be freelance photographer
♥ interesting sport
♥ supaya ada azam mo ambil lesen kereta. hehehe..
♥ i love music tp 1 bnda pun x pandai main
♥ "sweet" that cannot describe with words

:O 5 impresi terhadap orang yang diminati.
♥ no complicated impression
♥ just be myself
♥ menjeling kot. hahaha...
♥ diam
♥ blur

:O 5 perkara hebat yang pernah dilakukan.
♥ pernah escape class
♥ sleeping beauty d kelas
♥ jalan-jalan p sekolah lain
♥ be myself
♥ bedah tikus


:O 5 ciptaan yang paling disukai [ tidak semestinya melibatkan teknologi ]
♥ bulan dan bintang, planet-planet
♥ laut
♥ my lappy
♥ feeling
♥ walkman / mp3 / handphone

:O 5 perkara paling dibenci.
♥ binatang berbulu
♥ cicak
♥ orang yang cakap tak serupa bikin
♥ over acting
♥ suka berpura-pura

:O 5 orang yang hendak ditagged.
♥ dia
♥ mereka
♥ kamu
♥ semuanya
♥ silent reader

~today...~



~i got it...!~

arigato gozaimas...thank u very very much too miss prescilla coz help me to take the charger from Media House. Finally, i felt relieved and glad that i can do my job-task-asignment properly. Without thinking about my laptop battery charger will running out. Like i am now out from the unpredictable disaster.

Monday, February 23, 2009

:girl04:
done with my BIG Camp.
Will upload everything later.

Tuesday, February 17, 2009

~current mode~


~thinking?~
:16:

my charger will cost me RM2++
my money flying without wings from my wallet
as well as
my account
thank goodness
still have enough saving
:10:

countdown for BIG
:25:
a couple of day to go

~will be away~


:001:
will be away for a few day
go camping etc...
so will not update my blog for a little while
have BIG camping
"special activities in every teacher trainees center"
just drop your visit ya...!

date : 19 february until 22 february
venue : borneo...

Monday, February 16, 2009

Budak 13 tahun jadi bapa


GAMBAR menunjukkan Patten (kanan) duduk
di sebelah Chantelle memangku anak mereka.


LONDON - Seorang budak lelaki berumur 13 tahun, Alfie Patten menjadi bapa apabila kekasihnya melahirkan anak perempuan empat hari lalu di Britain, lapor sebuah akhbar semalam.

Kekasihnya, Chantelle Steadman yang berumur 15 tahun bersalin di Hospital Eastbourne, Timur Sussex dan anak mereka seberat 3.31 kilogram.

Menurut Patten, dia dan Chantelle memutuskan untuk tidak melakukan pengguguran selepas mengetahui berita kehamilannya.

Patten mempunyai ketinggian hanya 1.21 meter dan tubuhnya seperti seorang budak berumur lapan tahun.

"Saya tidak pernah berfikir mengenai cara kami mahu membesarkan anak kami.

"Saya tidak mempunyai wang poket. Kadang-kadang bapa saya memberikan saya £10 (RM52.49)," katanya.

Patten menjalin hubungan seks ketika berumur 12 tahun tanpa memakai kondom dan mengetahui kekasihnya hamil ketika usia kandungan adalah 12 minggu.

Berita kehamilan itu terbongkar enam minggu kemudian apabila ibu Chantelle, Penny, 38, mengesyaki sesuatu selepas melihat tubuh anaknya berisi.

Pasangan kekasih itu akan membesarkan anak mereka dengan bantuan ibu dan bapa Chantelle.

Ibu Chantelle berkata: "Kami sudah mempunyai lima anak dan ia merupakan satu tanggungjawab kewangan besar.

"Namun, kami merupakan sebuah keluarga dan kami akan meneruskan kehidupan."

Sebelum ini, bapa termuda di Britain ialah Sean Stewart yang berumur 12 tahun. Dia mendapat anak selepas dia melakukan hubungan seks dengan Emma Webster berumur 15 tahun di Sharnbrook, Bedford pada 1998. - Agensi

kosmo!

~ting tong..!!!~

~edited 2~





~hot~

~suddenly~

suddenly i think of you
suddenly i remember you
suddenly i review my past
suddenly i hope you are there
suddenly i realize
that i missing you

Sunday, February 15, 2009

~edited~

~before~

~after~
1.
2.

3.
4.


saya bukan pakar matematik
mustahil pakar akaun
tapi masih boleh melakukan proses kira mengira
memang dengan tepat dan betul
satu yang saya musykil kini
fulus saya hilang ke arah sesuatu yang saya tidak dapat kesan
minggu lepas "mereka" masih ada bersama-sama saya
tiba-tiba minggu ini saya tidak ada fulus yang cukup untuk minggu-minggu yang mendatang
tidak tahu bagaimana ianya berlaku
mungkin kerana perlu bayar itu dan ini
tapi masih tidak mampu menjawab kekeliruan saya
"fulus...di mana kamu?"
p/s: fulus yang di "hotel hawa dingin a.k.a bank" itu rasa tergugat

Saturday, February 14, 2009

Rules: It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag 10 people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real...nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.Have fun!



What is your name? ~DAYU~
A four letter word: ~DEEP~
A boy's name: ~DEAN~
A girl's name: ~DEIS~
An occupation: ~DEALER~
A color: ~DARK BLUE~
Something you wear: ~DRESS~
A food: ~DIM SUM~
Something found in the bathroom: ~DON'T KNOW~
A place: ~DECK~
A reason for being late: ~DARN BUSY~
Something you shout: ~DOESN'T MATTER~
A movie title: ~DARK CITY~
Something you drink: ~DAIQUIRI~
A musical group: ~DOBBIE BROTHERS~
A street name: ~DON'T THINK SO~
A type of car: ~DON'T KNOW~
A song title:~DO I HAVE TO SAY SORRY?~
A verb: ~DANCE~




Friday, February 13, 2009

need to submit isl task before tomorrow by soft copy via e-mail
still have a lot to do
hope i can done it tonight
but
need to format laptop today
so
don't know if i have enough time to do it
or my laptop will be available today
hope
the technician
will finish format my lappy today...

*babling....

Thursday, February 12, 2009


saat itu adalah

yang pertama

mungkinkah jua

ia saat yang terakhir?


Wednesday, February 11, 2009

~spontan~

tarikh : 10 februari 2009
masa : 11 pagi
tempat : kelas Al-Farabi
subjek : tamadun islam

pembahagian tugasan untuk tokoh-tokoh ilmuan islam oleh pensyarah.
tiba-tiba...

pensyarah : kumpulan 2 cari Al-Khawarizmi. Siapa Al-Khawarizmi?
seseorang : dewan...!

semua ketawa.

*seseorang itu biarlah menjadi rahsia kelas PISMP-Kajian Sosial Ambilan Januari 2009
*Al-Khawarizmi adalah nama salah satu dewan kuliah di IPTS

~totally broken~

totally broken....!!!!!!!!!!!
adakah patut tu 'c charger' tu macam tau-tau saja elaun yang rm++++ tu mo keluar
tiba-tiba dia rosak
actually not really stressful la coz boleh p beli tapi memandangkan jarak antara ip dengan bandar tu melebih-lebih jauhnya menyebabkan saya rasa macam mo tak mo ja p beli.
anyway hope all will be fine.

Tuesday, February 10, 2009

SOMEONE gave the REAL
meaning
of FRIENDSHIP

It isn't based on
how many
secrets you share

isn't how well you get along
nor how much
you like each other

isn't how people see
you together

BUT

it APPRECIATES
the DIFFERENCES
the HINDRANCES
the TRIALS

and still a friend
looks at you straight
from the HEART...

without hatred...
without judgment...
without envy...
without criticisms...

only
PURE ACCEPTANCE
and
have for sake all...

~sweet melody from my friend miss meina~


:head_22:
...sinar mentari tidak berapa cerah hari ini...
...bagai mendung akan berkesinambungan sehingga petang...
...hujankah?...

Sunday, February 8, 2009


award from cik atikah khadir. My new friend in blogging world. Thanx ya...!
This award goes to :
girls in my ~cheer my page~ list.
Take it ya...!!!
  • aizrena
  • dayah
  • haya
  • miss ayu
  • miss feeqa
  • miss miracle
  • miss ubi
  • miss ell
  • miss faryn
  • miss hanie
  • nurul
  • venci_cruz
  • zatie
  • zaty_nadya

~tadi~

tadi kamu diam
maaf aku juga menjadi bisu
tadi kamu hanya memandang
maaf aku juga begitu
tadi kamu cuba bersuara
maaf aku berpura tidak tahu

tadi kamu mahu berkata
maaf kerana biarkan kamu diam saja
tadi kamu di situ
maaf aku tiada
tadi kamu memerhati
maaf aku berpura tidak perasaan
tadi itu entah mengapa
kamu aku diam saja
maaf hanya itu...







tarikh : 6 - 8 februari 2009
tempat : gymnasium (badminton dan skuasy) dan gelangang bola keranjang (hoki)

Saturday, February 7, 2009

~luahkan~


sandiwara kamu itu
hanya menyeksa jiwa
antara dua insan
bicarakan saja apa yang terpendam
katakan saja apa yang sebenar
biar rahsia terzahir jua
agar derita terlerai
dari pundak kamu
yang merasa derita itu


Friday, February 6, 2009

~tag culik~

she gave me the permission to take the tag from her page
and i copy this because it quite interesting

a) Two names you go by: dayu, yue
b) Two things you are wearing right now: t-shirt, track suit
c) Two things you want very badly at the moment: home cook, ASTRO channel as well as my own televison. hehe...
d) Two things you did last night just before bed: online, searching for material on "Tamadun Islam" information
e) Two thing you ate today: nasi, sweets

f) Two people you just spoke with: rina (my roomate) , lika (my classmate)
g) Two things you are doing tomorrow: go to the sport carnival, watch movies
h) Two longest car rides: from tawau to kudat, from tawau to kota kinabalu
i) Two favorite beverages: soya, juice
j) Two person who are chose to do this tag: riez, wantanho

~they do return~

it start with the prologue
'do you believe in ghosts?'
'no, but...'
finally. I done with this book. borrowed it from IPTS library.
It is about tales of the supernatural against an Asian setting.
Written by Catherine Lim.
Don't know how to describe.
But quite interesting.


:snow02: