Tuesday, April 7, 2009

~music in my soul~

ceritera dulu kala
to : upper 6 III SMK Membakut 2006
pastikan re-union itu jadi ok...!

hari ini lembaran lalu ku jejaki lagi
kalian semua menuju destinasi sendiri
tapi yang pasti
kita akan kekal
menjadi teman selamanya

friends remains to stay
hold us tight
and
never say good bye
just a simple phrase
"see you again...!"

ingatkah lagi time kita 1st time jadi classmate.
skema kan. berkata-kata pun susah. just give smile saja.
then, memang ketara la tu bergroup semua.
but, then semua berubah kan.
sampai sekarang kita adalah teman.
well, definitely banyak kenangan kita sama-sama kan.
time buat eksperimen (terutamanya time bedah tikus tu,
tikus group kami hidup balik time sudah dibedah dan
saya berjaya merakamkannya),
ikut pertandingan koir, buat party d rumah cikgu chin,
lambat masuk kelas prof @ cikgu zul
(ingat dimerit 15 tu? nasib baik tak jadi)
ingat lagi tak after sambutan hari guru kita nyanyi lagu
"bulan 8 di sandakan"?
walaupun kita sebenarnya kat membakut. hehe...
at least kita rakamkan dengan iringan gitar.
miss that time very much.
dan hari terakhir kita bersama.
last paper, say good luck to everybody.
hold tight with our memories and
stay keep in touch.
well, betul kamu semua kenangan terindah itu.

4 Comments:

  1. Rezz Fukumoto said...
    wah rasa rindu plak aku sama kamu semua..hik..hik..ingat lah yg lucu nie time kita p bedah tikus tu kan..kami punya arnab awal2 lagi dah mati kena klorofom tu... yg pasal rumah cikgu chin tu mmg siok kan. dah lah kita yg masak sendiri semua..ingat ka kau c robson yg masak ayam tu like nasi ayam chinese kan hahaha.. bah yue cuti nie pi lah bongawan ah..huhu bley pi makan2 ka hahahaha
    prasasti_puteri said...
    to riez,
    haha...rindu sangat tau...yang dapat tikus makmal la yang hebat..dapat tengok tu cacing2 putih tu berkeliaran...hehe...time d rumah cikgu chin yang ala-alan BBQ tu...memang best...ya...Insya Allah aku p bongawan...ko jemput d pekan a'...hehe...x lama lg ko balik kan...
    Rezz Fukumoto said...
    yup..nda lama lagi..2 minggu sampai lah akudi bomgawan nie..hehehe
    prasasti_puteri said...
    to riez,
    bah...! balik tu bawa la ole2...
    hehe...

Post a Comment