Saturday, May 30, 2009

~purity~

My life cycle is not bad enough for me until it make me feel shy to stand up and said that I'm proud of it and I like to be me. My life is not too bored that I can't enjoy it crazily. My life is not too harsh for me until it can makes me say I want to leave out from this kind of junk life. My life is not as sweet as candy like the person who ever they are that live in fairy tales with happily ever after ending. Even though I always hope it will be mine so. My life is not the predictable story line that everyone will know what will happen next or what should I do to prevent the mistake.

For me, my life is a gift. A treasure that i never ask for but God give it to me. The happiness and sorrow in between of my life is just the ingredient that help me to understand what a true live is. My life is a miracle in curse although I never attempt to understand everything that happen. I live in it without knowing what will happen next and that is a special reason for me to stay and look back.

So, for me everyone have they own life that maybe sometimes they don't want to but that what they are. Nobody can have what they want perfectly. Sometimes inside the perfect life of person that we thought really perfect enough, there are always have the imperfect in it.

~Live your life~

~affection~

i like to be alone
when i am alone i will think about many things
my mind will start walking and stretching
i love the feeling
but
of course alone is not really sweet every time
and me and myself
will not and never let the loneliness filled the emptiness
anyway
i still love to be alone
when i want everything gone
just for the time being

Friday, May 29, 2009

~i'm home...!!!~

for several day I cannot post anything here because I didn't have the internet connection at hostel. just a sudden, it gone. by the way, I now at home. rest in peace. sound weird! maybe, when I still in holiday I cannot keep in touch with this blog also causes by the internet connection. but, I hope I still manage to post anything here. Oh, ya! will be in holiday for 3 weeks. still don't have any plan to do but of course I will play around with my former classmate. also keep my promise.

by the way, happy holiday to all. have fun and enjoy it. do anything valuable. ^^

Tuesday, May 26, 2009

Adakah kamu sudah matang? Betul? Pasti? Apakah ukuran kematangan sebenarnya dalam kehidupan kita? Jika menurut teori Jean Piaget, kematangan itu terletak pada perkembangan kognitif semulajadi manusia. Mungkin setiap peringkat umur itu akan mengalami kematangan yang sama dan mungkin juga tidak. Meneliti semua itu dan meneliti pula ruang lingkup realiti yang sedang saya alami kini, saya masih tertanya akan tahap kematangan saya. Bagaimana anda menilai aras kematangan itu sebenarnya?

Ada yang berkata: "Pada usia begini budak itu sudah matang" dan ada juga kata-kata mengatakan: "kamu masih kebudak-budakkan pada usia ini" (sekadar memetik kata-kata orang yang melihat si anak kecil yang matang sebelum usia dan si dewasa yang keanak-anakkan tidak sudah-sudah)

Saya pula tidak tahu adakah saya berada dalam kategori matang itu, sedang melalui proses kematangan mahupun menjauhi proses kematangan itu. Melihat kawan-kawan sebaya sudah mendirikan rumah tangga malah sudah beranak pinak sewaktu saya masih berada di bangku sekolah, saya menjadi agak kurang mengerti mengenai definisi kematangan itu sebenarnya. Mereka yang mempunyai tanggungjawab di usia sebaya saya sudah berfikir melangkaui pemikiran saya yang masih bersenang-senang sekarang ini. Mereka sudah mula memikirkan tentang masa depan dan apa yang perlu dilakukan agar semua orang gembira. Sedangkan saya masih berfikir tentang diri sendiri. Mereka telah memberikan sebahagian dari diri mereka untuk berbakti kepada keluarga sedangkan saya masih main-main lagi dengan semua itu. Mereka tidak lagi terlalu peka dengan perkembangan hiburan sedangkan saya masih terus dengan kegilaan saya terhadap industri itu. Ya. Mencari info-info mengenai Kat-Tun itu. Jadi saya masih keliru. Matangkah sudah saya? Mendengar khabar mereka yang sama-sama bergila-gila di kelas kini sudah jadi dara sunti yang bakal mendirikan mahligai mereka saya tertanya, adakah di situ juga ada terletak aras kematangan itu? Wah! Semakin saya berfikir. Semakin banyak pula saya menyoal.

Melihat anak-anak kecil yang masih di sekolah rendah yang baru berusia 7 tahun itu sudah pandai bermain cinta. Berebut segala. Adakah itu definisi matang? Orang bercinta yang merancang itu ini hingga tahap bila tua nanti terkeluar dalam sembang-sembang mereka. Matangkah sudah itu? Saya, semakin melihat alam ini. Semakin melihat manusia-manusia ini. Saya masih keliru. Matangkah itu semua? Bila sebenarnya hakikat kamu matang itu?

Rasanya, saya masih seorang "kanak-kanak" yang belum mengerti dengan betul apa yang sebenarnya menanti di luar sana? Jadi, kamu saja menilai "kematangan" saya ini.

p/s: fuh...!membebel yang panjang-panjang setelah habis paper tadi. Last paper yang menggembirakan kerana semester 1 ini berakhir sudah ^^

Monday, May 25, 2009

kat-tun stuff
kat-tun stuff
kat-tun stuff
kat-tun stuff
kat-tun stuff

~lupa seketika mengenai hal-hal lain yang diingini~


:04:
*craziness in this stage of time

~one more to go~

Tomorrow, will be last day for my last paper for this 1st semester exam. After that, need to wait 3 day more for holiday. Oh! I can't wait that DAY to come. By the way, my Introduction for "Social Studies" today seem to be half though for me. Many babbling than tell the truth based on the fact. That is too many "Dayu Theory" here and there. No kidding. But I hope I will pass it even though without flying colour at all. How I wish I can get the great pointer. huh. Tomorrow paper maybe more though than today. I will never surrender okay. I want to be the survivor here (little funny mode here) Just answer the question even though the answer sound silly or just waste the examiner time to check it and read it. It is better rather than you left blank in your paper, right? Like you never study about that stuff at all. Okay! Set my mind to study for "Sociology and The Perspective of Social Studies" tonight.

la la la...sing with me Aaron Carter song entitle "I'm All About You"

Sunday, May 24, 2009

sawajiri erika
maki horikita
ueto aya
erika toda

Diri kamu, hati kamu, mahu apa sebenarnya? Saya masih dalam lingkungan boleh berfikir tiada apa. Masih lagi hati ini, rasa ini, boleh terima. Kamu hilang dan pandai kembali dan kemudian hilang lagi. Saya biarkan saja. Tapi hati ini, jiwa ini, minda ini rasa cukup tidak selesa. Ya. Tertanya kenapa kamu begitu. Mahu disoal pada siapa jika kamu terus membisu. Jika kamu sudah tidak tahu apa fikirmu tentang itu, sila khabarkan saja. Bukan susah. Bila kamu diam, minda terus bisu untuk berfikir. Hati kian lelah untuk mencari salah. Diri terasa tiada apa untuk beralah. Sejenak saya akan fikirkan itu. Tapi, ia akan hilang. Jadi jika kamu menghilang, hilang terus saja. Saya tidak mahu penat mencari. Bertanya itu ini dalam bayang yang tiada pasti.

Friday, May 22, 2009

konbanwa..
ogenki desuka?
(baru belajar dari miss nelly)stylo ^^

i really want this collection. but this still incomplete.
saya baca buku translation ok. bukan yang original in japanesse.


they make my night.
(ya la. sudah baca malam ni kan. arigato gozaimasu to roommate c wanti, miss sofiah)

should study sociology for the rest 2 paper. but, i prefer to study this comic.
menangis dalam hati la ni kalau tak dapat jawab tu paper.

:21:

Thursday, May 21, 2009




NO! NO! NO!
ABSOLUTELY NOT!
MUST STICK WITH
"CHILDREN DEVELOPMENT" BOOK

UPLOAD TOO MANY INFORMATION ALREADY.

Wednesday, May 20, 2009

no comment ^^
just suddenly want to post something with that title
but
i think i will just keep it inside

*will update later

the curse still wandering around

so just wait ^^


.:update:..:update:.

7:06 pm : thursday
dia boleh buat saya ketawa gila-gila
sedih gila-gila
gembira gila-gila
saya suka bila dia menyanyi
bila dia menari memang hebat
dia buat saya minat dengan Kat-Tun
memang superb!
the only one yang saya rasa smart berambut panjang.
a friend of mine (a Japanese) said that
this guy is really popular among the girl at japan
so, i hope he will find one soon ^^

lakonan dia dalam "my sassy girl" memang best
jadi tukang masak dalam "witch amusement"
"3 dads n 1 mom" so sweet

hehe...
not about the real "sweetheart"
my hearthrob (macam wrong spelling ja ni...)
la lebih kurang kan
ni smart + macho + tinggi gila
tapi kalau pendek rambut la dia smart
biarkan colour asia rambut dia
memang mantap ni dalam video klip "One Drop"
sila lihat lakonannya dalam "Yukan Club"
yang rambut gold itu

Walaupun soalan itu berliku, saya terima saja kerana saya tidak ada pilihan lain. Mujur ada sedikit persediaan. Walau apapun, saya gembira. Satu paper sudah habis. Ada tiga paper lagi. Besok paper yang saya cinta+sayang+suka sikit-sikit. Perkembangan Kanak-kanak. Hendak bertelagah dan bertegang urat dengan Jean Piaget dan sahabat-sahabatnya. Albert Bandura? Sigmund Freud? Akan belajar segala helah bela diri. Ya. Saya selalu guna yang positif itu. Introjeksi, kompensasi dan fantasi. Konsep kendiri? Ya, saya sedikit faham ini. OK. OK. Cukup sudah melalut pelbagai di sini.

My 1st paper is today and it really get my nerve.
Naa... You deserve it because you do not study very well.
I know! I know!
So let get study again.
hehe...
:18:
Good Morning To All

Tuesday, May 19, 2009


last chapter that I read before I fall asleep.
Quiet interesting but my eyes can't take it anymore.

the alphabets getting like this before that.
I wish I can done the reading in time.

Today, please lend your strength to help me to do well in my reading and revision as well.
Falsafah Pendidikan Malaysia, here I come.


Hobi saya yang itu, kadang-kadang membuatkan saya rasa sakit dan pening-pening. Mungkin sebab saya bukan pakar dalam bidang itu. Hampir separuh masa yang sepatutnya saya gunakan untuk study semalam terbuang begitu saja kerana hobi saya. Saya berhenti dari hobi itu semalam dengan hati yang sebal kerana jika terus-terusan saya berteleku di meja belajar itu, saya akan terus bergelumang sakit hati. Tolonglah. Jadi sihat semula. Maksud saya, bahan uji kaji saya itu. Perisian di dalamnya jadi tunggang langgang dan berantakan. Saya tidak suka perubahan yang berlaku. Huh...! Benda alah itu benar-benar menguji saya. Saya tidak maksudkan laman blog itu ok. Benda yang menganggu-gugat kedamaian hati saya adalah perisian komputer riba ini yang sudah ter"tukar" di sana sini. Saya mahu Windows Media Player. Tidak mahu Fantasy DVD Player itu. huh..! Bengang sebab yang kamu ganggu itu muzik kegemaran saya!

p/s: mujur konsentrasi untuk study masih ada semalam.

...helah bela diri...konsep kendiri...kompleks inferioriti...teori-teori...bla bla...
seakan terlupa bahawa paper pertama adalah Falsafah Pendidikan Malaysia... :22:

Monday, May 18, 2009


I wish I can see the sea from here.
Feel the windy.
Breath the beach sandy smell.
Hear the melodious wave.
My sight reach the ocean.
How I wish it will be true.

~melantun rasa~

sepi antara kita
menjadi satu tanda
titik noktah tanpa kata
hanya diri menafi rasa
sedang hati meronta rindu
dan kita terus begitu
melerai tangis sendiri
menyulam kesal tiada sudah
tidak dihirau rasa kehilangan
tatkala hati masih perlu
selamanya adakah akan begitu
kita terus kaku
jawapan itu kian samar
sedang kita masih lari
dari debar rasa sebenar

.:sedang menikmati dendangan lagu New Boyz, "Bukakan Hati Lembutkan Jiwa":.
.:bukan untuk siapa-siapa, hanya secara tiba-tiba aksara-aksara itu berterbangan di udara:.

even it is silly-stupid-moron thing
I'm glad that you will always
be a good listener
there is no such thing like "I'm busy!"
or harsh word like "Go away!"
just a warm-sweet words
with a clueless voice
ask me
"What wrong?"
and I attempt to be
nothing to worry
and I want to let this moment floated
just for all the kindness
I want to appreciate it
with this simple 2 words
that really miracle
"Thank You"


piece of me


PISMP-PENGAJIAN SOSIAL JANUARY INTAKE 2009 TEAM MEMBERS
  • Azilah Lim
  • Farhana Hussin
  • Florence Janil
  • Heidi Tyrone Thomas Hinjiang
  • Helika Gadipun
  • Jeffrey Yakin
  • Kenneth Kow Kok Khuen
  • Luqman Hakim Romli
  • Mohd Amirul Asyraf Mohd
  • Nelly Sanjeh
  • Noorshazrina Faustine
  • Norfaizah Idayu Mohd Salim
  • Nur Izzatie Nadia Subri
  • Nuraini Usman
  • Nurhidayah Abdul Salam
  • Patricia Edwin Bakri
  • Rachel Lim Lee Ping
  • Siti Masrina Nian
  • Syazwanti Saidur

.:trust your heart and don't be afraid to reach out to something new:.
.:good luck for our around the corner exam:.
.:make it totally blasted:.

kamu mencuri pandangan saya dalam lautan manusia itu
dan saya kembali senyum ^^
:88:

Sunday, May 17, 2009


Please don't let me go. I begging you. Oh...! Spirit, please stay with me until the end.

"please forgive me (kneeling at the ground). I still did not touch you and care for you although I know you are the most important one."
~wrongdoer TT~



I'm blur
p/s: still have another 48 hours to "waste away". OMG...!I'm fully loaded and totally will explode soon.

he busted me. bye bicycle ^^.


...perhaps, windy will help me...

I lend my soul, to feel the enchanted grow.

the most important one, studioacoustic drumpiano ^^

acoustic guitar
electric guitar

credit to the pictures : http://www.deltamusik.com

~Juara AF7~

Hafiz is the champion.
Aril at the 2nd place.
Akim is the 3rd.
Sadly, I did not managed to enjoy the last concert.
Just because there was no ASTRO here.
By the way, I am glad that I still have the result here ^^.
Congratulation.
Even though I did not manage to see the show
for several weeks.
But, 1st impression is more important I guess.
I love the talent from Hafiz from the 1st week.
For Akim, the show that catch my eyes I guess from the 2nd week.
I cannot comment on them too much.
Because I do not have a lot of experience to see they show every weeks.
By the way, it was amazing that they have made it until this stage.

Saturday, May 16, 2009


Yeppi...! Suddenly I got the part-time job. Interesting but gonna have no salary. haha.. Why am I so over about it? Okay. Don't get me wrong. Just a work to investigate all these following creature.

Date

Time

Subject

20 Mei 2009

2.30 p.m – 5.00 p.m

EDU3101 : FPK

21 Mei 2009

2.30 p.m – 5.00 p.m

EDU3102 : PKK

25 Mei 2009

8.30 a.m – 11.00 a.m

PSS3101

26 Mei 2009

8.30 a.m – 11.00 a.m

PSS3102

Hope I'm gonna make it tonight. No time to hang around or doing something else than stick with the notes. Just for this fortnight, so I guess I can through it. But, I still worry about it because I'm not in the full mood to study or process all the data, theory, and so on.

"whereas verbal communication was so random and contradictory, this language was a logical math-based shorthand that made perfect..."

Kyle-XY

day after day
deep in my heart
arise from the soul
i wanna believe
that I already forgive myself
that I already want to leave it
that I already buried it
that I really satisfied
and I already let it go
but it always
something that eternity
to vanish it
will belong the whole life
with under precaution

Friday, May 15, 2009

dalam langkah yang semakin hampir
destinasi semakin melambai pergi
mengerti akan itu
pasti ada ranjau berselingkuh
kata hati terarah pasti
tapi suratan tiada hakiki
menanti penuh debar
akan jerih yang menanti
menyuakan hati dan nurani
mengabdikan jiwa dan raga
pada jalan yang itu

salam kasih mesra buat semua yang mendedikasikan diri kepada kerjaya guru

16 Mei melambai datang,
Hati terpanggil untuk menyapa;
Kala murid bersilih datang,
Budinya guru tidak terkata.

"Selamat Hari Guru"

:67:

unfortunately, i fall for it ^^
my age doesn't bother me to be the anime fan.
Because i found out that it was really interesting and amazing
to be part of it.

Kazuya Shibuya (渋谷 一也 Shibuya Kazuya)
Born: September 19
Blood Type: A
Height: 175 cm

The opening story, set in a school, introduces klutzy schoolgirl character, Mai, to the group of ghost hunters, called Shibuya Psychic Research, named after the teenage leader, Naru Shibuya, an electronics whiz.

They are investigating a violent poltergeist, using both scientific monitoring and psychic 'sensitives' to gather clues. They then try and combat it with exorcisms, from a range of religious denominations - like Shinto, catholic and Buddhist. The phenomena vary from yokai, ghosts, to poltergeists - the team never know what they're going to be facing next. But usually there are lives at risk, or souls to be saved.

p/s : so, do you think i will neglect this anime to be one of my favourite? nope.


Feel to see some of these kiddo action too. They are naughty but adorable.

p/s:
since i still have a little sister and a little brother so i still surrounded by cartoon programmers
and maybe that why i still love to watch cartoon.
They really influence me a lot
or
am i the one who give the influence on them?
By the way, it is great to release your tension.

Bulan Kelahiran dan Sifat Anda ini diambik dari Facebook.
Saya dan dia juga mereka
lahir pada bulan September dan ini jawapannya.

  • Sangat bersopan santun dan bertolak ansur.
  • Sangat cermat, teliti dan teratur.
  • Suka menegur kesilapan orang lain dan mengkritik.
  • Pendiam tapi pandai bercakap.
  • Sikap sangat cool, sangat baik dan mudah simpati.
  • Sangat perihatin dan terperinci, amanah, setia dan jujur.
  • Kerja yang dilakukan sangat sempurna.
  • Sangat sensitif yang tidak diketahui.
  • Orang yang banyak berfikir.
  • Daya pentaakulan yang baik.
  • Otak bijak dan mudah belajar.
  • Suka mencari maklumat.
  • Kawal diri dari terlalu mengkritik.
  • Pandai mendorong diri sendiri.
  • Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia.
  • Suka sukan, hiburan dan melancong.
  • Kurang menunjukkan perasaannya.
  • Terluka hatinya sangat lama disimpan.
  • Terlalu memilih pasangan.
  • Sukakan benda yang luas.
  • Bersistematik
:010:BETUL KE NI?

Thursday, May 14, 2009

~take a break~



Yucie hikaru ^^

free wave. how i wish i can breath the fresh air!

beautiful sunset. Isn't it?

some people just don't want to bother other life
some people just hope to be too good enough
and i just
....
....
just hope to be there
A.L.O.N.E

Kadang kala kebenaran itu sesuatu yang menyakitkan. Namun mengetahui yang benar itu adalah satu pembebasan. Bebanan yang terletak di minda dan sanubari akan terlerai sedikit demi sedikit. Bila tahu apa yang sebenarnya, buatkan diri rasa kurang bersalah. Tapi, hati mula bertanya dan minda mula memutar memori. Mencari jejak di mana salah dan silapnya. Mencari titik punca segalanya. Hati selalunya tidak betah untuk berada lama di perantauan kenangan itu. Ada duka yang mendesah. Ada kecewa yang terlihat. Jadi, dalam episod yang satu itu sukar untuk melihat apa yang berlaku. Bila pihak yang terlibat dan mengakibatkannya cuba lari dari kenyataan. Cuba menyemai bibit-bibit palsu dalam kenangan. Bagi siapa pun, biarlah ianya berlalu. Sudah tidak peduli dengan semua itu.

Study week saya yang amat "menggembirakan".
minggu ini sangat busy untuk menyiapkan tugasan ISL yang sebanyak 4 fail itu.
Falsafah Pendidikan Malaysia, Tamadun Islam dan Tamadun Asia, Sosiologi dan Perspektif Pengajian Sosial dan Pengenalan Pengajian Sosial.
Kerja selama 15 minggu dilakukan dalam masa lebih kurang seminggu lebih ini. Sangat-sangat memenatkan minda. Dapat kamu bayangkan membina istana dalam satu malam?
Connection untuk internet pula ditiadakan secara tiba-tiba menyebabkan kebosanan yang melampau kadang kala melanda. Saya bukan Einstein yang mampu membaca fakta-fakta yang bertimbun dan menggunakan neuron-neuron yang ada untuk memprosesnya. Saya bukan tokoh pemikir yang hebat itu untuk menggunakan kapasiti memori saya untuk memproses data-data baru dan lama dengan sempurna. Jadi saya mesti perlukan sesuatu untuk mengurangkan tekanan itu, bukan? Maka, ketiadaan internet kadang kala satu kekurangan buat diri saya.

p/s: kata Broadband warna biru itu :"belilah saya...!". walaupun hitam itu lebih menawan biru pun bolehlah.. ^^

Tuesday, May 12, 2009

~hati rindu~

dalam renyai hujan kala itu
hati bisu mengorak kata
namun senyum bertamu
melihat camar pulang semula

Monday, May 11, 2009


Rule:
1. Put this badge in your awesome blog.
2. Award this badge to 10 bloggers whom you think are inspirational and friendly.
3. Make sure you put the 'recipients' names here, along with their links.
4. Let them know about this

p/s: macam mo bagi semua, termasuk blog yang saya jadi silent reader...terima kasih sebab tidak block tu blog...

Tajuk entri adalah tajuk lagu ST 12 yang sedang saya dengar sekarang.




sila layan ost ini. lihat bagaimana seorang anak yang bekerja dengan Yakuza dalam bidang perniagaan mewarisi sebuah tadika daripada arwah ibunya. Untuk memiliki tadika tersebut dia terpaksa menjadi guru tadika selama 100 hari. Best. Cuma sadisnya tidak dapat melihat ending cerita ini. Sedut dari pihak yang tidak mempunyai episod yang complete. Kena tunggu balik rumah untuk mendownload cerita seterusnya.


Hakikatnya, OST tersebut sudah berhabuk di dalam local disc D saya. Memandangkan ingin melupakan seketika perihal ISL. Maka OST tersebut jadi pilihan saya.

Kelmarin, membuat kerja ISL di saat-saat hari peperiksaan semakin hampir agak memberi tekanan kepada saya. Tiba-tiba rasa ingin menelefon seseorang. Borak-borak agak lama dan hari ini saya ingin ucapkan selamat mendaftar di Tingkatan 6 kepada dia. Jangan nakal-nakal. Happy Anniversary.
"ada rasa yang terlindung di balik awan"
Malamnya menghadirkan diri dalam Pesta Kaamatan peringkat institut. Kononnya untuk menghilangkan sedikit tekanan.

p/s: sekarang masih pening-pening untuk menyelesaikan tugasan ISL.

Friday, May 8, 2009

~pot pet pagi~

pada bait rasa yang datang
angin menitip rindu
hati berkata sesuatu
diri mengiakan itu
"ya, aku ingat kamu..."

Thursday, May 7, 2009

~keep the faith~

as time goes by, i walk on this street by my own

Wednesday, May 6, 2009


can u guess which one? the guy who already turn to 23 this year on 23 February

Tuesday, May 5, 2009

Siapa kata jangka masa akan menentukan kukuh dan teguhnya sesebuah hubungan itu? Siapa pula yang membuat andaian bahawa hubungan yang sekejap cuma itu hanya bagai benang yang bakal putus? Siapa kamu untuk membuat andaian sebegitu rupa? Saya percaya semuanya bergantung kepada nawaitu kamu dalam sesebuah hubungan. Perkenalan yang lama bukan bukti akan terhasil sebuah kisah agung mahakarya cinta. Perkenalan yang sekejap cuma pula bukan bermakna akan ada tangis di hujung nanti. Jadi bergantung kepada apakah semua itu? Saya juga kurang mengerti. Sekadar memahami dan memerhati tapi tidak mengalaminya hanya menjadikan saya tukang hujah yang sekadar berlandaskan teori dan amatan sahaja. Kutipan pengalaman itu sebenarnya lebih berharga. Jadi saya kini keliru. Keliru akan keberadaan diri. Di mana sebenarnya letak diri saya untuk memperkatakan tentang keutuhan sesebuah perhubungan.

seulas rasa yang menabir jiwa:
"saya bertemu dia dan dia sebelum bertemu kamu. Saya kira dia yang pertama dan terakhir kerana saya sebenarnya tidak betah dengan hubungan itu. Tapi, siapa sangka saya bertemu kamu. Hasrat hati untuk berkelana di situ menemukan saya dengan kamu. Saya tidak pasti bagaimana kita bermula dan saya tidak pasti bila kita menyetujui perkara itu bersama. Tidak pernah berbicara empat mata bukan penghalang untuk keberlangsungan hubungan itu. Hingga kini kamu masih di sini. Di hati. Sedang dia dan dia yang awal sudah menghilang pergi. Entah mana silapnya. Saya tidak pasti. Tapi, kamu mengubah segalanya jadi yang baik-baik sahaja. Biar tiada mereka. Cukup sekadar kamu. Kini kita jauh. Di sini saya bertemu insan-insan yang seakan kamu gerak dan laku. Tapi itu bukan kamu. Saya cuba mendekati dan menyelami mereka dari jauh. Ternyata, kamu tiada ganti. Terima kasih kerana kamu hadir di sisi kala itu.

p/s: bicara teman ku lakari di pentas ini.Biar tanpa bibit-bibit aksara nama, pasti sang empunya nukilan hati memahaminya.

~Andai hubungan perlukan pengertian, di manakah definisi itu sebenarnya? Andai perhubungan perlukan pengorbanan, di mana letaknya nadi luka itu?~

~study week?~



exam is around the corner. but, still have a lot of assignment to submit before this end of week. by the way, hope i can do better in this 1st semester exam. last but not least, can't wait for the holiday to come.

my friend, riez, already at sabah to start his holiday. clara and doris still have 1 paper left and after that they are free. huh...! full of tense.

Artist : Westlife
Song : Home
Album : Home

Lyrics :

Another sunny day,
Has come and gone away,
In Paris and Rome,
I want to go home,
Mmmmmm
Maybe surrounded by,
A million people I,
Still feel all alone,
I just want to go home,
Oh I miss you, You know,
And i've been keeping all the letters,
That I wrote to you,
Each one a line or to,
I'm fine baby how are you,
Well I would send them but,
I know it's that it's just not enough,
The words were cold and flat,
And you deserve more, Than that,

Another aeroplane,
Another sunny place,
I'm lucky, I know,
But I want to go home,
I've got to go home,
Let me go home
Im just to far,
From where you are,
I've got to come home,
Let me come home,
I've had my run,
Baby i'm down,
I want to come home,

And I feel just like,
I'm living,
Someone elses life,
It's like i just stepped outside,
When everything was going right,
And I no just why you could not come along with me,
'Cause this was not your dream,
But you always believed in me,

Another winter day,
Has come and gone away,
In either Paris and Rome,
And I Want To Go Home,
I miss you, You know,
Let me go home,
I've had my run,
Baby i'm down,
I want to go home,
Let me go home,
It'll all be alright,
I'll be home tonight,
I'm coming back home.

p/s: sabtu lalu, outing dengan roomate. pergi kedai cd dan terjumpa cd karaoke westlife. that thing really catch my heart. so, i buy it... ^^



sooner or later, i know this will happen. No need to pretend nothing happen. Nothing to prove when everything is over.

p/s: this is not me ^^

Monday, May 4, 2009

baru ada connection internet.