Tuesday, June 16, 2009

Tadi, sempat singgah sebentar melihat rancangan America Next Top Model. Singgah sebentar? Ya la, sebab saya tengah tengok cerita pasal Body Language di History Channel. Bahasa badan memang best. Hei! Important ni untuk pelakon-pelakon or apa-apa ja la. Yang paling penting in communication la.

OK. Sambung balik cerita tadi. Macam biasalah bakal-bakal model ni a.k.a peserta memang akan tinggal kat tempat yang full 5 bintang gitu kan. Then, nak dijadikan cerita dorang semua ada dalam 13 something la. Masalahnya, katil cuma ada 11. Kalau tak silap info la. Jadi, on this case siapa cepat dia dapat la kan. Siapa yang tak dapat katil kenalah pandai-pandai sendiri serve yourself. But, ada seorang contestant ni bikin hot betul la attitude dia. Dia cakap "Saya tak akan tidur tanpa katil." nada sombong gila gitu. Tapi dalam english la. Mana dia reti cakap Melayu.

Then, suka hati dia. Entah siapa ajar cara survive yang bikin menyampah gila tu kat dia. Dia pilih satu katil yang kebetulan orangnya pergi mandi then pindahkan barang orang tu kat katil lain yang dah ada orang. Dia boleh dengan selambanya pula bagitau kat cameraman yang dia pindahkan barang tu dengan cara baik. Then, ni part paling hantu la saya rasa bila dia tuang air kat atas katil tu dengan alasan pemilik katil sebelum dia ambil tempat tu takkan mahu lagi tempat tu.

Lepas tu, saya pindah channel lain la. Tak kuasa nak tengok. Macam budak-budak pula. So, kalau kamu la kan jadi orang Amerika sana, kamu undi tak perempuan tu. Tak ingat pula nama dia. Attitude tu "mahal" gila. Kalau menang pun tapi tiada orang offer kerja tak guna juga.

~pandangan saya~

6 Comments:

  1. Rezz Fukumoto said...
    yup sa pon ada tgk tu..trus dia baring2 di katil tu tanpa segan silu kn..mau juga sa tamparr oo muka diaaa
    prasasti_puteri said...
    Rezz Fukumoto,

    ~yup...~
    ~buat muka tak bersalah lagi tu...~
    wan T A N ho said...
    wuhhuuu..tu lama punya bah tu..hik3..america next top model..hehhee...kaw nih..ulangan ja tu..
    prasasti_puteri said...
    wan T A N ho,

    ~ya la..~
    ~yang penting dia tak menang...~
    ~hehe...~
    wan T A N ho said...
    awal pun out tuh...haha..
    prasasti_puteri said...
    wan T A N ho,

    ~based on karakter juga bah...~
    ~hehe...~

Post a Comment